Wft-examens

Wft-examens door Nationaal Examenbureau

Beschikken uw medewerkers in de financiële dienstverlening over bepaalde beroepskwalificaties? Deze beroepskwalificatie kan worden afgegeven na het behalen van één of meerdere initiële Wft modules. Hiervoor moeten er Wft-examens met goed gevolg worden afgelegd.

Het Nationaal Examenbureau ontzorgt u volledig met betrekking tot de Wft- examinering. Het enige dat we van u moeten weten is een datum, tijd en kandidatenlijst. Wilt u uw medewerkers effectief en efficiënt examen laten doen? Dan bent u bij het Nationaal Examenbureau aan het juiste adres!

Naast de Wft-examens verzorgt Het Nationaal Examenbureau ook de PE-examens. Voor het behouden van uw adviesbevoegdheid moet er iedere Permanente Educatie (PE) periode het PE examen worden afgelegd.

Wft-examen doen?

Inschrijven Wft-examens.

Wft-examen

Er zijn negen beroepskwalificaties. De beroepskwalificaties zijn modulair opgebouwd. Een kwalificatie bestaat uit 1, 2 of 3 initiële examens. Als u alle initiële Wft-examens van een beroepskwalificatie met goed gevolg heeft afgelegd, beschikt u over een beroepskwalificatie. Hieronder een overzicht van de soorten Wft-examens.

Op de website van het CDFD kunt u alle verdere relevante informatie vinden aangaande de examens en tevens een oefenexamen maken.

Algemene informatie over Wft-examens

Waarvoor staat Wft en waar dient deze voor?

Wft staat voor Wet op het financieel toezicht. Deze wet regelt het toezicht op de financiële sector in Nederland. Naast regels en voorschriften bevat de Wft vakbekwaamheidseisen. Een Wft-diploma is verplicht voor iedereen die advies geeft of werkt in de financiële dienstverlening. Over welke producten en diensten u advies mag geven hangt af van de beroepskwalificatie.

 

Hoe werkt het Vakbekwaamheidsbouwwerk?

In het vakbekwaamheidsbouwwerk is te zien welk diploma er nodig is om voor een beroepskwalificatie in aanmerking te komen. Hierin is ook te zien welke PE-examens combineren met een bepaalde diploma. De meeste adviseurs beginnen met de module Wft Basis. De Wft Basis is de eerste stap die gezet wordt voor het behalen van alle beroepskwalificaties, behalve die van Adviseur Zorgverzekering. Na de Wft Basis stromen veel professionals door naar de Wft Schade particulier/zakelijk of de Wft Hypothecair krediet. Met een adviseur-beroepskwalificatie mag er geadviseerd worden in een betreffend Wft-gebied.

 

Waarom is een Wft diploma verplicht?

Het Wft diploma is voor iedereen verplicht die werkzaam is of wil gaan werken in de financiële sector. Na het behalen van een Wft-examen, ontvangen uw medewerkers een Wft-diploma. Hiermee zijn ze bevoegd om bijpassende diensten te verlenen. In totaal zijn er negen verschillende soorten Wft-modules. Deze zijn elk gericht op een eigen vakgebied. De Wft-modules zijn met elkaar te combineren. Hierdoor krijgen uw medewerkers de bevoegdheid om over complexere onderwerpen en vraagstukken te adviseren. Welke modules te combineren zijn met een bepaalde beroepskwalificatie is te vinden in het bekwaamheidsbouwwerk.

 

Wft-examen doen?

Wilt u uw medewerkers Wft-examen laten doen? Nationaal Examenbureau ontzorgt u volledig met betrekking tot de Wft-examinering. Wij regelen het gehele administratieve proces en komen op de afgesproken datum het examen bij u afnemen met onze apparatuur. Uw medewerkers komen op de afgesproken tijd naar de ingerichte examenruimte en maken in alle rust het examen. Bekijk hier het gehele proces van aanmelding tot de ontvangst van het certificaat, stap voor stap.

Over het Nationaal Examenbureau

Het Nationaal Examenbureau is gespecialiseerd in het afnemen van Wft- en PE-examens bij u op locatie. Wij vinden service en flexibiliteit erg belangrijk. Het Nationaal Examenbureau is een spin-off van het Nationaal Exameninsituut. Dit is een betrouwbare en landelijke organisatie op het gebied van VCA-examinering. Wij ontzorgen u volledig op het gebied van Wft- en PE-examinering. Dit doen we door onze betrouwbare en flexibele oplossingen én met onze ruime kennis van examinering. Als vanzelfsprekend zijn wij erkend en geaccrediteerd door het CDFD.

“Úw Examens, ónze zorg!”

Heeft u vragen over een specifiek Wft-examen? Of heeft u vragen over de werkwijze van Nationaal Examenbureau? Neem gerust contact met ons op door te mailen naar: info@nationaalexamenbureau.nl of te bellen naar: 0524 – 563 418. Wij helpen u graag verder!

Nationaal Examenbureau pand

Wft-examen doen?

Inschrijven Wft-examens.

Wft examen op locatie

Waarom kiezen voor het Nationaal Examenbureau?

  • Wft- en PE-examens op locatie

Wij komen naar u toe! Waar in Nederland uw bedrijf of instelling ook gevestigd is.

  • Complete ontzorging

U plant het examen en geeft een locatie en tijd aan ons door. Vanaf daar nemen wij het stokje van u over.

  • Gemotiveerde examenkandidaten

Doordat het examen op uw locatie plaatsvindt zullen uw medewerkers extra gemotiveerd zijn om te slagen!

  • Forse kosten- en tijdbesparing

Door onze werkwijze hebben uw medewerkers een minimum aan tijdinvestering en géén reistijd.

  • Examinering vanuit de MVO-gedachte

Uw medewerkers hoeven voor hun examen niet te reizen. Op deze manier draagt u een steentje bij aan de reductie van CO2 uitstoot.