PE-examens

PE-examens door Nationaal Examenbureau

Beschikken uw medewerkers over één of meerdere beroepskwalificaties? De adviesbevoegdheid wordt behouden door iedere Permanente Educatie (PE) periode het PE examen op beroepskwalificatieniveau te halen.

Als een beroepskwalificatie uit meerdere initiële examens is opgebouwd, kunt u dus volstaan met enkel het examen van de topmodule. U hoeft dan niet voor de onderliggende beroepskwalificatie(s) een apart PE-examen te doen. Als u slaagt voor de topmodule, dan slaagt u voor alle modules waaruit het integrale PE-examen is opgebouwd.

U bepaalt zelf op welk moment binnen de PE-periode u examen doet. Als het u niet lukt om voor de einddatum van de PE-periode het examen te behalen, dan vervalt uw beroepskwalificatie. U mag dan niet meer adviseren, totdat u weer over een geldige beroepskwalificatie beschikt.

PE-examen doen?

Inschrijven PE-examens.

PE examens

Overzicht soorten PE-examens

Voor het behouden van uw adviesbevoegdheid moet er iedere Permanente Educatie (PE) periode het PE examen worden afgelegd. Onze professionele en gecertificeerde examenleiders verzorgen graag onderstaande PE-examens bij u op locatie.

Op de website van CDFD kunt u alle verdere relevante informatie vinden aangaande de examens en tevens een oefenexamen maken.

 • PE-examen Adviseur Zorgverzekering
 • PE-examen Adviseur Consumptief krediet
 • PE-examen Adviseur Schadeverzekering particulier
 • PE-examen Adviseur Schadeverzekering zakelijk
 • PE-examen Adviseur Inkomen
 • PE-examen Adviseur Vermogen
 • PE-examen Adviseur Hypothecair krediet
 • PE-examen Adviseur Pensioen

Algemene informatie over PE-examens

Waarvoor staat PE en waar dient deze voor?

Het Wft-diploma is een initieel diploma dat kan worden behaalt. Dit diploma, ook wel beroepskwalificatie genoemd, kunt u vervolgens door middel van een PE-examen geldig houden. PE staat voor Permanente Educatie. Met een PE-examen houdt u het diploma de gehele beroepskwalificatie geldig.

 

Waarom is een PE-examen verplicht?

Als u beschikt over een beroepskwalificatie, moet u deze periodiek onderhouden. Dit kan via de PE-examens. De huidige PE-periode voor deze examens loopt van 1 april 2019 tot 1 april 2022. U kunt zelf kiezen op welk moment in die periode u het PE-examen aflegt. Welke PE-examens u moet doen, is afhankelijk van welke beroepskwalificaties u heeft.

 

PE-examen doen?

Welke PE-examens nodig zijn is afhankelijk van de beroepskwalificatie. PE-examens worden op beroepskwalificatieniveau uitgevoerd. Wilt u uw medewerkers PE-examen laten doen? Nationaal Examenbureau ontzorgt u volledig met betrekking tot de PE-examinering. Wij regelen het gehele administratieve proces en komen op de afgesproken datum het examen bij u afnemen met onze apparatuur. Uw medewerkers komen op de afgesproken tijd naar de ingerichte examenruimte en maken in alle rust het examen. Bekijk hier het gehele proces van aanmelding tot de ontvangst van het certificaat, stap voor stap.

 

Wanneer PE-examen doen?

De PE-periodes duren drie jaar. Hieronder een overzicht van de PE-periodes:

 • 1 april 2019 tot 1 april 2022
 • 1 april 2022 tot 1 april 2025

Als adviseur(s) dient u (of uw medewerkers) elke drie jaar met goed gevolg een PE-examen af te leggen voor de beroepskwalificatie(s) waarin u of uw medewerkers adviseren.

Over het Nationaal Examenbureau

Het Nationaal Examenbureau is gespecialiseerd in het afnemen van Wft- en PE-examens bij u op locatie. Wij vinden service en flexibiliteit erg belangrijk. Het Nationaal Examenbureau is een spin-off van het Nationaal Exameninsituut. Dit is een betrouwbare en landelijke organisatie op het gebied van VCA-examinering. Wij ontzorgen u volledig op het gebied van Wft- en PE-examinering. Dit doen we door onze betrouwbare en flexibele oplossingen én met onze ruime kennis van examinering. Als vanzelfsprekend zijn wij erkend en geaccrediteerd door het CDFD.

“Úw Examens, ónze zorg!”

Heeft u vragen over een specifiek PE-examen? Of heeft u vragen over de werkwijze van Nationaal Examenbureau? Neem gerust contact met ons op door te mailen naar: info@nationaalexamenbureau.nl of te bellen naar: 0524 – 563 418. Wij helpen u graag verder!

Nationaal Examenbureau pand

PE-examen doen?

Inschrijven PE-examens.

PE examens op locatie

Waarom kiezen voor het Nationaal Examenbureau?

 • Wft- en PE-examens op locatie

Wij komen naar u toe! Waar in Nederland uw bedrijf of instelling ook gevestigd is.

 • Complete ontzorging

U plant het examen en geeft een locatie en tijd aan ons door. Vanaf daar nemen wij het stokje van u over.

 • Gemotiveerde examenkandidaten

Doordat het examen op uw locatie plaatsvindt zullen uw medewerkers extra gemotiveerd zijn om te slagen!

 • Forse kosten- en tijdbesparing

Door onze werkwijze hebben uw medewerkers een minimum aan tijdinvestering en géén reistijd.

 • Examinering vanuit de MVO-gedachte

Uw medewerkers hoeven voor hun examen niet te reizen. Op deze manier draagt u een steentje bij aan de reductie van CO2 uitstoot.